2014-04-14

Spring break Jebel Hafeet


























4 april
Vi tog oss vidare till nästa mål för dagen Jebel Hafeet 11,7 km på snirkliga vägar upp i bergen, 1219 möh, bilen fick jobba:) Fantastisk upplevelse, vilken mäktig grej. En sån utsikt, wow, verkligen något att se när man är här, åker gärna hit fler gånger. På vägen ner började det regna, kör man jeep utan taket...så tager man vad man haver, såg ganska så lustigt ut med paraplyerna:) Det är Gustav  och Bodil som sitter där under. Barnen turades om att åka i Jeepen. Väl nere igen så sken solen. Tog oss vidare, stannade för att ha lite picknick i berget. Det blev även lite klättring:) Och när barnen sa att vattnet är jättevarmt så trodde vi de bluffade oss, men inte det var en varmkälla med härligt varmtvatten som när man badar i badkar, så härligt och minsann coolt:) Det blev en fantastisk dag med många och fina upplevelser, med fina vänner.

Spring break Al Ain Wildlife park














4april
Vi tog oss sedan vidare till ett zoo, mycket fint, kändes att man var nära djuren men ändå säkert. Fanns så mycket fina exotiska djur att se. Båda barnen matade giraffen med morötter:) en höjdare. 
Besöket började med att en vakt kom fram till mig och sa att jag inte fick komma in, jag hade ju shorts = jag visade ju knäna, tur att jag hade andra kläder i bilen. Hur tänkte jag....visa knäna! Första gången jag råkat ut för något sådant. Hit kan jag tänka mig att åka fler gånger.


Spring break kamelrace









4 april
Vi börjar spring break tillsammans med familjen Erixon, Bodil, Micke, Tess och Eddie. Vi tar oss till en kapplöpningsbana för kameler. Riktigt kul att se. Det är viktigt och på allvar, fina priser till vinnarna. På vissa kameler som vi såg springa satt det små robortar med piskor på som fick kamelerna att springa sen körde de och tutade på sina kameler. Wilma var mycket nöjd, äntligen fick hon se sina kameler. ridning på kamel tar vi på ett annat äventyr. En bra start på en bra dag:)