2014-03-12

Våra hjärtan!!

12 mars

Det går bra för oss alla. Nu har vi bott i huset i en vecka, känns bra men såklart lite tomt utan alla saker som skall dyka upp vilken dag som helst nu. Skönt!
Det går bra i skolan för båda två och de gör framsteg, hela tiden. De övar flitigt på de engelska orden var dag. Gustavs extra lärare i engelskan sa, he just blow me away, han kan ju läsa nästan alla de 220 orden redan ju. Stolta föräldrar och en fantastiskt duktig liten kille vi har. Han läser även enklare böcker på engelska, men jag översätter till svenska efter varje mening. Såååå coolt.

Han fick 10 engelska ord som han skulle lära sig att stava, det går in fort. Vi övar både att stava och att faktiskt veta vad orden betyder på svenska. Wilma snappar också upp en massa. De lär av varandra.

Wilma leker fint med kompisarna på skolan och tar kliv framåt, vår goa lilla tjej
Gustav har också börjat att leka med fler i klassen, från början var det bara den andra svenska killen, men nu är det fler.

Vi har skaffat hyrbil nu vilket gör livet lite enklare vid lämning och hämtning på skolan och när man skall handla.

hantverkare kommer inte när de lovat och ringer sällan tillbaka vilket är frustrerande.  Åkte ut och fixade kopplingar själv till tvättmaskinen igår, de kommer ju aldrig... så nu tvättas det för fullt. Kan ju knappast bli sämre när vi gör det själva. Läckan under vasken i köket tog bara fem försök innan det verkade vara bra, ja vi får la se...




Internationalday på skolan









En mycket trevlig tillställning, mycket god mat och saker att prova på. Nästan lite chockad över att barnen inte bara vågade sig på att prova kakor utan även mat.
Alla svenska mammor hjälptes åt att fixa godsaker och annat till det svenska bordet, mycket lyckat och uppskattat. Chokladbollar var en favorit.

27 feb bilder från huset, fler bilder kommer!




Bad!



kvällspromenad vid Marinan