2014-02-19

Så här ser ingången ut när vi köper fläskkött


Det går framåt

Skolan går bra för barnen, visserligen är Wilma fortfarande lite ledsen vid lämningen, men det tar bara några minuter sedan jag gått sen är hon igång. Skönt!! I går när jag hämtade på skolan var hon så glad så det bubblade ut henne om allt som hänt. Hon gör framsteg varje dag. Så klart tufft när man inte gör sig förstådd, men hennes fröken säger att hon verkar förstå en del. De hade räknat matte häromdagen och Wilma berättade att vissa tal kunde hon, men inte alla, då skrev hon samma som  bänkgrannen:) Inte lätt när man inte kan be någon förklara.  Hon får nya ord att öva på varje vecka och lite uppgifter att skriva.

Gustav tar nu kliv framåt, han fick i söndags 220 ord på engelska som vi skall öva på varje dag och alfabetet, jag säger dem först och sen han efter mig.  igår onsdag så lästa han en del ord själv. Fantastiskt!! Så himla coolt! Fortfarande är det jobbigt att inte förstå vad som sägs, och igår när den svenska kompisen inte var där kände han sig ensam. Men så fort språket kommer blir det bra.

Det är tydligt att det är enklare ju mindre man är, Wilma bryr sig inte i leken om språket.

De säger nu, tack, hej, godmorgon, hejdå utan att de tänker på det:) ett bra steg.  Själv säger jag ibland till barnen på engelska, då tittar de bara på mig.

Helgen används för att mysa tillsammans och husletande. Inte helt lätt, innan man har ett bankonto här nere och kan skriva ut checkar. Annars är det mycket bad i poolen för barnen.

Varje dag efter läxläsningen så är det poolen som gäller, de behöver bli av med lite energi.